Nr. 1. Lemvig Museum

Det gamle hvidkalkede ”Vesterhus” som huser Museet er opført i 1841. Først som pakhus og fra 1844 som tobaksfabrik med en bolig i forhuset for Tobaksfabrikantens familie. I 1938 blev det til Museum.
Ak, de to herrer i striben har så ganske ret. Her har de fundet frem til én af Lemvigs mest ærværdige ejendomme, Andrups Købmandsgård i Søndergade. Men det nytter ikke at gå på opdagelse i byens gader. Den historiske bygning, nedrevet 1972, findes kun på billedet på byens museum. Her kan man også finde fortællingen om de tre generationer Andrup, der ejede gården fra omkring 1750 til 1869, og se to fine indbyggede skabe og et par døre til minde om en driftig købmandsslægt

Næste punkt på ruten

      I Gantriis`fodspor

      Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

      Start

      You have Successfully Subscribed!