Nr. 13. Værthuset Pigerne, ”Café Perlen”

I de små gader ned mod havnen ligger der flere værtshuse, i reglen opkaldt efter deres indehavere. Centralcaféen i Havnegade blev således kaldt ”Pigerne” efter de to søstre, der ejede værtshuset. Café Perlen er et øgenavn på baglokalet i guldsmed Chr. Strandes guldsmedeforretning i Vestergade 7. Her mødes Henning Gantriis og hans bror Olav, der også kan tegne, og som kan forsyne sin bror med lokale pudsigheder, da denne var flyttet til København.
Offentlighedens repræsentant kan man kende på mappen og lodenfrakken – og på den utilfredshed, som hans besøg vækker hos virksomme borgere.

Næste punkt på ruten

   I Gantriis`fodspor

   Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

   Start

   You have Successfully Subscribed!