Nr. 14 Havnen og Havnelivet

Der lå en lille fiskebod lå på en ponton ved bolværket i hjørnet ved Lemvig Bedding. Den friske fisk blev pakket ind i den lokale avis, Tidende. Dengang var plastikposer ikke opfundet. Måske er redaktørens lysende idé ikke helt gennemtænkt – byens fine damer ville næppe synes om at få deres kjoleindkøb emballeret i en avis, selv ikke af lokalpatriotiske grunde.
Det ser også ud som en af mændene på fortovet tager sig til hovedet.
Siden blev pontonen og fiskeboden til et lille stykke landfast havneplads, hvor fiskehandler Ejler Jensen drev forretning. Når der var højvande, kom han vadende med gummistøvler over til kunden.

Næste punkt på ruten

   I Gantriis`fodspor

   Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

   Start

   You have Successfully Subscribed!