Nr. 2 Udsigtspunktet

Fra svinget i Vesterbjerg fører ’zigzagstien’ op til udsigtspunktet. Herfra kan turisten i ternet jakke og med kamera beundre det storslåede panorama med både Limfjordens vande og det grønne bakkeland omkring vigen ved Lemvig. Men den nye tid fylder godt i billedet i Gantriis’ univers, ligesom man ser det i nutiden. Store fiskeindustrier og bowlingcenter deler Vesthavnen med træskibssejlernes ’Havnehus’ og jollefiskernes lille røde skurby.
Engang var havnen fyldt med lyseblå fiskekuttere. De tog ud på fjorten dages rejser på Nordsøen og landede deres fangst af rødspætter og torsk til den nu forsvundne auktionshal.

Næste punkt på ruten

   I Gantriis`fodspor

   Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

   Start

   You have Successfully Subscribed!