Nr. 6 Byhus, tidl. Kommunekontor

Lidenlunds pastor Svolm og klokker Ring går ude midt på gaden og beklager sig over nutidens slendrian – at blive gift på kommunekontoret i stedet for en ordentlig vielse i kirken henne på Torvet. Og så er bruden ovenikøbet i lårkort kjole. I Lemvig ville hun sikkert have købt den i Damernes Magasin, der ligger nede på hjørnet ved Torvet. Der er også råd til en taxa. Chaufføren står klar ved bildøren og vil om lidt køre lige forbi kirken og den fortørnede præst.
Lemvigs kæmner (kommunaldirektør) S. A. Christensen boede her i Søndergade 10 i mange år. Han har viet mange af byens unge på kæmnerkontoret i Vasen.

Næste punkt på ruten

   I Gantriis`fodspor

   Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

   Start

   You have Successfully Subscribed!