Nr. 6 Byhus, tidl. Kommunekontor

Rådhuset ligger egentlig på rådhustorvet i Østergade. Men i Søndergade lå Kommunekontoret. Her blev man viet af kæmner S. A. Christensen. Dengang var der ikke gågade, men pastor Svolm og klokker Ring går ude midt på gaden og beklager sig over nutidens slendrian – at blive gift på kommunekontoret i stedet for en ordentlig vielse i kirken henne på Torvet. Og så er bruden i lårkort kjole. Den har hun sikkert købt i Damernes Magasin.
Der er også blevet råd til en taxa. Chaufføren står klar ved bildøren og vil om lidt køre lige forbi kirken på Torvet og de to fortørnede embedsmænd.

Næste punkt på ruten

   I Gantriis`fodspor

   Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

   Start

   You have Successfully Subscribed!