Nr. 8 Lemvig Kirke

Lemvig Kirke ligger midt på Torvet, og her mødes lemvigerne søndag formiddag. Pastor Svolm taler og taler. Revshøj sidder allerøverst og snorker ved siden af sin forlegne kone. Hvor pinligt. Stakkels fru Revshøj undskylder højlydt over for præstefruen midt i mængden af kirkegængere. Men præstefruen er ikke forlegen. Hun forklarer, at det var endnu værre med hendes mand, da han skulle skrive sin prædiken.
Men måske behøver ingen at være forlegne. Vi ved fra andre Lidenlund-strimler, at det vigtigste er at nå over til bagerbutikken, før de mest populære kager er udsolgt.

Næste punkt på ruten

   I Gantriis`fodspor

   Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

   Start

   You have Successfully Subscribed!