Nr. 9 Hotel Lidenlund, tidl. Hotel Royal

Der er delte meninger. Den stakkels forbipasserende Borger, som næsten væltes omkuld af en hurtig frokostgæst på Hotel Royal har svært ved at se idéen med moderne tider og begreber som Quick Lunch. Ganske vist er hverdagen travl, men kan man nu ikke længere tage sig en stille øl på Hotel Royal uden at blive rendt over ende?.
I virkelighedens verden lå der et hotel i umiddelbar nærhed af hver ende af Skolegade. Hotel Royal kan enten være Industrihotellet i Vasen eller Jespersens Hotel i Søndergade.
Måske er det snarest Industrihotellet, for der holdt Henning Gantriis gerne selv til, når han var på besøg i sin barndoms og ungdoms by.

Næste punkt på ruten

   I Gantriis`fodspor

   Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig. Inspirationen til tegneserien er hentet i Lemvig...både kulturmiljøerne og persongalleriet. Kulturmiljøerne er der stadig og går man på ruten ” i Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Skiltene er designet af Henning Gantriis datter Ida Gantriis, der selv er tegner. På ruten opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Det hele får liv gennem tegneseriestriberne når miljøerne og livet i Lidenlund ses med tegnerens humoristiske, lune glimt i øjet. De fleste kan den dag i dag genkende nogen eller sig selv, miljøerne og situationerne i Gantriis’ stribe.

   Start

   You have Successfully Subscribed!